Бразилец, водач на престъпна банда, опита да избяга от затвора дегизиран като дъщеря си, след като тя го посетила в килията. Той се разменил с нея и излязъл през главния вход на затвора, съобщава Ей Би Си Нюз.
 

Служителите обаче се усъмнили в Клаувино да Силва заради нервното му поведение. Гангстерът, известен с прякора Ниския, опитал да избяга от институцията, намираща се в западната част на Рио де Жанейро.
 
Планът му бил да остави 19-годишната си дъщеря в килията. Полицията разследва каква е била нейната роля като съучастник в неуспешния опит за бягство.
 
Бяха публикувани и кадри на Да Силва със силиконова маска на лицето, с която да изглежда като дъщеря си, дълга перука, розова тениска и джинси с анимационни герои.
 
На тях се вижда как служителите на реда го карат бавно да свали частите от дегизировката и да каже истинското си име.
 
Да Силва бил един от ръководителите на „Червения отряд“ – една от най-мощните криминални групировки в Бразилия, която контролира трафика на наркотици в по-голямата част от Рио де Жанейро.
 
След проваления опит за бягство той е прехвърлен към затвор с максимално ниво на сигурност, където ще му бъдат наложени дисциплинарни санкции.Превод и редакция: БЛИЦ