Глоба от 1000 до 5000 лв. грози жителка на казанлъшкия ромски квартал „Кармен“, която предстои да застане пред Темида в Града на розите за скандал и нанесена лека телесна повреда на лекарка от спешния медицински център., пише в. Монитор.

Инцидентът, заради който 39-годишната Кина Б. е обвиняема, е станал на 30 август т.г., когато лекарката и шофьорът на дежурната линейка са отишли на адрес след сигнал на телефон 112. Докато шофьорът приготвял носилката, за да отведе пациентката за преглед от специалисти, към лекарката се доближила жена от същия квартал и без никакви обяснения забила един шамар на нищо неподозиращата жена с бяла престилка. Опитът на шофьора да се намеси бил осуетен от сина на Кина, никой не знае колко още шамара щели да изплющят, ако не се бил намесил възрастен ром, който убедил побойничката да прекрати действията си.

Това не е нито първият, нито последният случай на бити и заплашвани лекари от филиала на центъра за спешна медицинска помощ в Казанлък, обясняват служителите. На няколко пъти се е налагала намесата на полицаи, за да ги опазят от недоволните мургавелковци. Кина Б. се разминава с наказателно производство и ще бъде само глобена, защото е с чисто съдебно минало, уточняват от прокуратурата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!