Разстреляният показно с два куршума в главата на Околовръстното шосе в София 46-годишен Николай Драгополов, за чието убийство първо БЛИЦ съобщи, е въртял схеми с кухи фирми и подставени лица. Това съобщава в „Телеграф“.

Мъжът, който няма нито едно дружество на негово име, се е съгласил да стане прокурорски свидетел по дело срещу група за източване на ДДС. Трябвало е от понеделник да бъде с охрана от Бюрото за защита на свидетели.

БЛИЦ припомня, че ултралуксозният джип „Мерцедес“ G класа, в който бе убит Драгополов във вторник, е обявен за продажба от автокъща за 135 000 лева. Мъжът се е водил неформално управител на автокъщата, но по документи тя е собственост на Кирил Кирилов от Видин.

Ето какви пари искал разстреляният Николай Драгополов за черния джип Мерцедес "G" класа, в който умря! СНИМКИ

Убитият е карал в последните месеци над 20 луксозни автомобила, които са обявени за продажба в автокъщата на Околовръстното.

Фирмата пък е регистрирана през 2008 г. на името на Георги Радков от блок 409 в столичния квартал „Дружба 2“. След това става собственост на съпругата на Георги – Боряна. Тя пък я прехвърля през 2014 г. на социално слабия Боян Иванов от София, който я управлява до 2014г., след което се прехвърля на македонеца от Скопие Мартин Алампиоски, който пък я прехвърля през 2016 г. на Кирил Кирилов от квартал „нов път“ във Видин. 

Дружеството е с адрес улица „Шимако“ 11 в Симеоново, на който реално се намира петно за строеж. Самият офис е на Околовръстния път, където се продават луксозните автомобили предимно от марките „Ауди“ и „Мерцедес“, а средната им цена е между 80 000 и 100 000 лева. 

Врътки
Справка в Търговския регистър показва, че дружеството е прехвърляно от един собственик на друг, като възлагането е ставало на принципа „сам за себе си“. Примерно – Георги възлага на Георги да прехвърли фирмата на Биляна. Биляна възлага на себе си да прехвърли фирмата на Боян и т.н. 


Факсимиле от последния дружествен договор на фирмата, неформално водена от убития

Експерти по данъчни измами коментираха, че това е класическа схема, която обаче реално не е забранена от закона, но е на ръба му. 

Убитият Драгополов е с над 20 криминални регистрации. Автокъщата му се намира в противоположното локално на това, в което беше убит на Околовръстния път в посока на голям столичен мол.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА СХЕМИТЕ НА АВТОКЪЩАТА, НЕФОРМАЛНО ВОДЕНА ОТ УБИТИЯ НИКОЛАЙ ДРАГОПОЛОВ!