За мен беше чест да те нарека мой приятел. Това написа в Инстаграм Мат Лебланк в лична изповед към починалия си колега от „Приятели“ Матю Пери.

Лебланк пише, че „с натежало сърце казвам сбогом“. „Никога няма да те забравя“, добавя той.

Лебланк сподели снимки от снимачната площадка с Пери и написа още: „Моментите, които прекарахме заедно, са сред любимите ми в живота. За мен беше чест да споделя сцената с теб и да те наричам мой приятел. Винаги ще се усмихвам, когато мисля за теб и никога няма да те забравя. Никога. Разпери криле и лети, най-накрая си свободен“.

 

Пери бе намерен мъртъв в дома си в Лос Анджелис миналия месец на 54-годишна възраст, което предизвика изблик на скръб от феновете по целия свят.

Лебланк, който изигра Джоуи Трибиани в хитовия телевизионен сериал, е първи сред колегите си - Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиса Кудроу и Дейвид Шуимър, който лично коментира смъртта на колегата си.

В съвместно изявление миналия месец членовете на актьорския състав на „Приятели“ описаха смъртта на Пери като „непостижима загуба“.

„Всички сме толкова опустошени от загубата на Матю“, се казва в изявлението. „Винаги ще ценим радостта, светлината, ослепителната интелигентност, която той внесе във всеки момент – не само в работата си, но и в живота. Той винаги е бил най-забавният човек в стаята. Нещо повече, той беше най-сладкият, с даряващо и безкористно сърце“, казаха те.

Погребението на Пери се състоя по-рано този месец с участието на неговите колеги от „Приятели“. Властите все още разследват причината за смъртта му.

На негово име е създадена нова фондация, която обещава да продължи ангажимента си да „помага на други, борещи се с болестта на пристрастяването“ след битките му с алкохола и наркотиците.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук