Експлозия от вкус, поднесена в невероятна визия – това са „вулканичните” кексчета. Ако и Вие искате да бъдете трепач в кухнята, то вижте необходимите продукти и как да направите сладките изкушения, пише gotvach.bg.
<div><strong>Необходими продукти:</strong></div> <div>&nbsp;</div> <div>прясно мляко - 1 ч.ч.</div> <div>яйца - 2 бр.</div> <div>захар - 1.5 ч.ч.</div> <div>какао - 2 с.л.</div> <div>олио - 1/2 ч.ч.</div> <div>брашно</div> <div>бакпулвер - 1 пакетче</div> <div>течен шоколад - 150 гр.</div> <div>прясно мляко - 2 с.л.</div> <div>стафиди</div> <div>пудра захар</div> <div><br /> <strong>Начин на приготвяне:<br type="_moz" /> </strong></div> <div>&nbsp;</div> <div>Яйцата се разбиват заедно със захарта с миксер, след което към тях се добавят млякото и олиото, разбъркваме с телче или шпатула и прибавяме пресятите брашно, какао и бакпулвер.&nbsp;</div> <div>&nbsp;</div> <div>Разбъркваме и добавяме още брашно до получаването на хомогенна кексова смес. Готовата смес разпределяме във формички за мъфини (12 бр.).&nbsp;</div> <div>&nbsp;</div> <div>Половината от шоколада смесваме с 2 лъжици прясно мляко и хубаво разбъркваме, след което с малка лъжичка слагаме по малко в центъра на кексовата смес. След това печем 15-20 минути на умерена фурна.&nbsp;</div> <div>&nbsp;</div> <div>След като кексчетата са готови ги изваждаме от фурната, оставяме да поизстинат и след това разпределяме останалия шоколад в образувалите се кладенчета в кексчетата, отгоре слагаме 5-6 стафидки и поръсваме с пудра захар.&nbsp;</div>