Популярната Мария Игнатова няма много време за готвене. Все пак половинката на Митко Рачков има любими рецепти, сред които е пиле с портокал. “Но без часовников механизъм”, уточнява с типичното си чувство за хумор водещата.
<strong>Пиле с портокал<u><br /> <br /> Продукти:</u></strong><br /> <br /> 1 пиле<br /> 2 портокала1<br /> 3 - 5 с. л. Зехтин<br /> 1 щипка морска сол<br /> червен пипер<br /> магданоз<br /> босилек и копър (или други подправки по желание)<br /> <br /> <strong><u>Приготвяне:</u></strong><br /> <br /> Пилето се обезкостява, нарязва се на парчета и се поставя в купа. Изстисква се единият портокал и се омeсва със зехтина, червения пипер, солта и магданоза (копъра или босилека).<br /> <br /> Пилешките парчета в купата се заливат с този сок и се поставят под преса, за да се получат филета, а сетне - в хладилника за няколко часа (може да се пече веднага, но когато пилешкото е мариновано, е по-вкусно). <br /> <br /> Пилешките филета се подреждат на редове в тавичка, като между тях се поставя втория портокал, нарязан на кръгчета. Отгоре се залива с маринатата.<br /> <br /> Пече се в предварително загрята фурна на 200 С около 40 минути. За да се получи златист цвят на пилето, трябва да се полива редовно със соса, който се отделя по време на печенето. За гарнитура най-подходящо е картофено пюре, което да е полято със соса от печенето.<br />