Запечена сьомга филе с гриловани тиквички, пармезан и терияки сос - това е една специалните рецепти, които шеф Манчев приготвя.

Следвайте стриктно стъпките на готвача и ще вкусите блюдото точно както той го приготвя.

Необходими продукти за приготвянето на една порция /300гр./

сьомга филе 0.2
тиквички 0.1
пармезан 0.01
теряки сос 0.02
балсамико 0.01
зехтин
сол
черен пипер
масло
чесън

Начин на приготвяне:

В тавичка слагаме масло и поставяме овкусета със сол и черен пипер сьомга.

Печем на 200 градуса 6-8 минути. Нарязваме тиквичките на шайби и на добре загрята скара ги печем.

Овкусяваме ги със сол, балсамико, зехтин и чесън.

Отделно на сух добре загрят тиган предварително настъргания пармезан се поствя на тънък слой по цялото дъно и се запича да стане на чипс без да се изгори.

Поднася се като отдолу подреждаме тиквичките, стека, поливаме с теряки сос и чипса от пармезан.

Да ви е сладко!