Предлагаме ви рецептата за невероятни лозови сармички с маслини. Само като ги вкусим и все едно пак се връщаме на морето в Гърция.
Правят се и много лесно, така че не се колебайте да ги захванете. Трябват ни четири глави лук, три четвърти чаша олио, чаша и половина ориз, два лимона, 200 грама маслини, лозови листа, магданоз, джоджен, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си обелим лука и да го сварим в подсолена вода. След това го оставяме да поизстине и си го нарязваме на ситно. После го смесваме заедно с ориза, магданоза, джоджена, черния пипер и солта на вкус. И слагаме всичко това в една тенджерка.

Вътре в тенджерата слагаме също олиото и наливаме четири чаши вода. Захлупваме с капака тенджерката и оставяме да ври на печката, но на слаб огън, докато не видим, че водата е извряла.

Тогава сваляме от котлона и прибавяме вътре сока от един лимон, заедно с нарязаните на ситно маслини. Разбъркваме хубаво и с тази смес започваме да си пълним и увиваме малките лозови сармички.

Щом ги увием, ги подреждаме в тенджера, заливаме ги отгоре с вода и ги оставяме да се варят на слаб огън. Стават приказни, много апетитни и вкусни, а това, че няма месо в тях, изобщо няма да го забележите.