Две от близките жени на премиера Кирил Петков - едната съпругата му Линда Петкова, другата шефката на кабинета му Лена Бориславова, блеснаха в деня, когато държавата се разтресе, заради отстраняването на шеф на парламента Никола Минчев, а по-късно и последващия протест пред сградата на Народното събрание (НС).

БЛИЦ припомня, че именно пред парламента Тошко Йорданов от "Има такъв народ" (ИТН) бе нападнат от протестиращите, а по-късно се появи информация и за ранени депутати.

Първа медийното внимание привлече канадката Линда, пише "Телеграф". Премиершата публикува снимка с мъжа си от протестите през 2013 г. В социалните мрежи това бе разчетено като готовност за нови протести след свалянето на Минчев и предстоящия вот на недоверие. 

Извънредно в БЛИЦ! Отново бой край парламента ВИДЕО

Към кадъра Линда написа на майчния си език "9 years ago today" и сложи три сърца с цветовете на българското знаме.

Малко по-късно в парламента другата важна в живота на премиера жена - Лена Бориславова показа годежен пръстен. Защо Лена бе в Народното събрание така и не стана ясно.

Нейната официална половинка Мирослав Иванов временно пое длъжността шеф на парламента.

След разговор в Иванов Лена реши да покажа и бижуто, което краси ръката й. Не стана ясно кога и къде е получила предложение за брак. 

Снимка: Булфото