За утре е насрочено разпоредително заседание по делото за бруталното убийство на красивата Андрея от врачанското село Галиче. Подсъдимият за смъртта на младото момиче е непълнолетният Аксел.

Срещу него са повдигнати четири обвинения, като най-тежкото престъпление, в което е обвинен, е, че макар и непълнолетен, навършил 16 години, но като е разбирал свойството и значението на деянието си и е могъл да ръководи постъпките си, на 11.01.20 г. в с. Галиче умишлено е умъртвил Андрея Руменова, като убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост, и с цел да бъде прикрито друго престъпление, извършено от него – изнасилване.

БЛИЦ припомня, че на 11 януари тази година Аксел е пребил абитуриентката, изнасилил я е, удушил я, заклал я и я ограбил.


Убиецът Аксел и жертвата му Андрея

Малко след полунощ Аксел минал покрай къщата на 18-годишната Андрея, която той харесвал. Момичето по това време било само. Родителите й били разделени от десет години. За нея се грижел баща й, който заминал да работи във Великобритания. Майка й, въпреки че живеела в селото, не поддържала връзка с дъщеря си, пише "Конкурент".

Аксел успял да премине през малък прозорец на приземен етаж, който бил със счупени стъкла, като по този начин се озовал в мазето. Там взел със себе си метален прът. По вътрешно стълбище стигнал до стаята на момичето на втория етаж. Почукал на вратата, като Андреа отключила и отворила.

Неканеният гост й казал, че иска "да спи с нея". Тя не се съгласила и му се развикала да си тръгва. Изплашена от случващото се, Андрея взела телефона си, за да се обади за помощ, но в този момент Аксел й нанесъл удар в главата с жеглата. Момичето паднало на леглото, след което нападателят я ударил още веднъж. Андрея престанала да движи крайниците си.

В същото време телефонът й иззвънял. Аксел извадил батерията от него и го хвърлил.

След това той изнасилил девойката. На тръгване видял, че тя се движи. Хванал я за врата и започнал да я души с две ръце, което продължило, докато тя престанала да дава признаци на живот.

Тогава той взел намиращия се върху раклата нож и нанесъл няколко удара с него в областта на шията на Руменова, след което й прерязал гърлото. Завил тялото й с одеяла.

На шкафчето забелязал портмоне, което взел, заедно с намиращата се в него сума от 250 лева. С мокри кърпи изтрил ножа, увил металния прът и тръгнал. По пътя ги изхвърлил, прибрал се и легнал да спи.

На сутринта безжизненото тяло на Андрея било открито от братовчеди. Веднага бил подаден сигнал на 112. На място пристигнали полицейски служители и лекарски екип.

А убиецът го ударил на пазаруване с  парите на жертвата си. От магазин в селото си купил маратонки, музикални колонки и ръкавици. На продавача обяснил, че спечелил пари от работа в София.

След това заминал за Бяла Слатина, купил таблет с калъф, музикална колона и се прибрал в Галиче.

Същия ден бил задържан от органите на реда. Пред полицаите направил самопризнания, подробно разказал за извършените престъпления и посочил мястото, където изхвърлил вещите.

17-годишният Аксел бил отгледан от родителите на баща му в ромската махала на селото. Майка му живеела в Чехия и не поддържала контакти с него.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!