Журналистът Явор Дачков написа коментар във фейсбук по повод скандал с американските сенатори, които критикуват България.

Вижте мнението на Дачков:

Това, че двама маргинали от американския сенат са направили изявление  под лобистки натиск на български маргинали, кандидати за парламента като Цветан Цветанов, одиозна фигура за българската корупция и злоупотреба с власт, не може да даде основание на българския президент да ги забелязва, а още по-малко да ги употребява, за да го забележат в тяхната родина.

При положение, че знае много добре, че в собствената му родина България, цялата корупция се движи от Щатите. Би било по-смело да извика Херо Мустафа и открито да ѝ заяви, че не приема намесата на Америка в българската политика. Вместо да прави метани с "три морета".

Тази позиция е неадекватна от политическа гледна точка, несъстоятелна от морална и глупава от лична, ако Румен Радев иска да има втори мандат. За мое лично съжаление той работи срещу себе си и срещу страната си с най-добри намерения, което е симпатично само от гледна точка на някакъв хипер артистичен абсурдизъм.

Радев не научи елементарните уроци на политиката за четири години от най-висшата позиция за тази професия. Очевидно няма да ги научи никога. Чудесен човек и кошмарен политик. Онзи ден извика службите за сигурност, за да ги нахъсва публично срещу Македония от принципни позиции. Това е човек, който има добри намерения, но няма понятие как се работи тази работа. Все едно добър хирург да го сложат да управлява самолет.