Д-р Иван Димитров, който през март 2018-а гръмна и уби влезлия да краде в дома му Жоро Джевизов-Плъха, се изправя пред Темида за пореден път. Причината - медикът не е доволен от условната присъда, която постановиха окръжните магистрати в края на септември и я обжалва, пише "Марица". 

Припомняме, че Димитров беше оневинен за убийството на Плъха, но бе признат за виновен за незаконно притежание на оръжие - пистолет "Валтер" със 17 броя патрони. Така бе осъден условно на 2 години лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. 
Адвокатът на д-р Димитров входира жалба, това направиха и от прокуратурата, която останала недоволна от оправдателната присъда.

Медикът ще застане пред съда утре. 

След дълга съдебна сага докторът беше оправдан от магистратите за това, че е застрелял с незаконно притежавания си пистолет Плъха, когото заварил да краде в гаража му малко след полунощ.  

През май миналата година обаче Апелативният съд отмени изцяло оправдателната присъда на ​медика и върна делото за ново разглеждане. Сагата започна отначало на 29 септември с разпит на част от общо 21 свидетели и вещи лица. Финалът отново бе с оправдателна присъда. 

Делото по обжалването на присъдата бе насрочено за 25 ноември, но болен адвокат го отложи за 9 декември.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ