Представител от ПГ на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов написа силни думи за убийството на Виктория Маринова. Ето какво пише той в личния си фейсбук профил: 

Не можах да събера сили досега да напиша нещо за убитата Вики.

Умът ми не можеше да се примири с извършеното зверско покушение срещу младостта й. Сега извергът Северин (или Сейлядин) е заловен, но, ако Наказателнo-процесуалния кодекс не бъде променен, далеч няма да получи заслуженото си наказание.

Ще станем отново свидетели на обичайния водевил: признаване на доказателствата, присъда от макс. 20 години, свобода за "примерно поведение" в затвора след 15 и отново възможност да убива и изнасилва.

Зловещ алгоритъм!

Типичен е случая с убиеца на студентката Вероника от Велико Търново - тя му беше втората жертва. В 43-тото НС предложих да отпадне възможността за т.нар. "съкратено съдебно следствие" за убийства, изнасилвания и др. тежки престъпления. Убийците да си получават и без това несъръзмерно леката доживотна присъда. Тогава не получихме подкрепа.

Ще предложа отново тази идея на колегите си в Парламента - дано този път разберат, че зверовете не заслужават "хуманно" отношение.