Извършителят на убийството на журналистката Виктория Маринова е задържан късно снощи в Германия. Както БЛИЦ писа мъж, който се казва Северин Красимиров, е криминално проявен и е арестуван при операция на германската полиция след сигнал от българските власти. Установено е, че той е заминал за Германия в неделя със свой приятел, след като извършил престъплението у нас.

Като първа версия за мотивите за престъплението се смята, че става въпрос за моментна проява на агресия. Извършителят обаче е познат на властите у нас с подобни прояви. Очаква се той да бъде екстрадиран в България от властите в Германия.  

Мъжът не е познавал младата жена и я е изнасилил няколко пъти, преди да я удуши и убие.

В Германия живее и майката на извършителя. Източниците ни отрекоха той да работи в чужбина, каквито информации се появиха по-рано.

В ефира на Нова телевизия негови роднини заявиха, че Северин вече е бил докаран в България. Не е сигурно все още, че вече е направена ДНК експертиза, но по-рано се разбра, че при обиска в дома на Северин са открити вещи на Виктория - мобилния й телефон, ключа за колата. Един от роднините на Северин съобщи, че мъжът е напуснал Русе в неделя следобед. Той е сигурен, че Северин е убиецът.

Обезобразеното лице не жертвата е от триенето на главата й в земята при гаврите, които са продължили поне час. Това е показала съдебномедицинската експертиза.

Всички това все още не е потвърдено. Тази сутрин в 9 часа премиерът Бойко Борисов заедно с главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Младен Маринов ще направят изявления за медиите в Министерския съвет. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!