Военен съд Пловдив отложи и засекрети за 8 май делото срещу командоса Ангел Желязков. Тогава ще бъдат изслушани свидетели и ще бъдат представени експертизите на вещите лица. Те са няколко – съдебно-медицинска, психиатрична и др. Съдът потвърди мярката подписка на Ангел Желязков, но отказа да премахне ограничителната заповед за напускане на страната.

На искането на защитата на командоса – адвокат Красимир Елдъров за това, остро реагира адвокатът на почернената фамилия – Кирил Николов. Той заяви, че има опасност, ако бъде допуснат да пътува в чужбина, командосът да се укрие.

За първи път адвокат Елдъров съобщи, че Ангел Желязков има нанесена телесна повреда, която била причинена, защото полицаят Добромир Лазаров посегнал с юмрук пръв да го удари, с което разклатил зъба му, а той в последствие бил изваден.

Въпреки въпросите на БЛИЦ пълно мълчание запази фаталната полицайка Люба Алексова, дума не отрони и командосът. През цялото време двамата стояха на разстояние един от друг и не се поглеждаха. Алексова беше придружена от млад мъж, а Желязков от брат си.

Припомняме, че командосът Ангел Желязков на 20 май 2018 година отне живота на полицая Добромир Лазаров. Любовният триъгълник с фаталната разследваща полицайка Люба Алексиева завърши със смъртта на Лазаров пред апартамента на Желязков в "Кючук Париж". Във вечерта на 20 май, когато неясните взаимоотношения на 32-годишната жена с двамата мъже са се намирали в точка на развръзка, ситуацията ескалира до там, че Лазаров бе намушкан няколко пъти с нож от командоса и издъхна от раните си. 

Красимира ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!