Стана ясно, че учениците са заложници на корупционни интереси в Министерството на здравеопазването при закупуването на тестове. Това коментира в профила си във "Фейсбук" бившият министър на образованието Красимир Вълчев и добавя: 

"Не чух и не видях реакция от нито един представител на “братството на почтените”. 

Ето ги двете изказвания, които красноречиво говорят за корупция при доставката на тестове. 

1. Министър Денков преди седмица: 
“Когато обсъждаха тестовете, имаше наш представител, но когато започнаха да се обсъждат конкретни фирми, той беше помолен да не присъства.”

2. Доскорошният заместник-министър Димитър Петров вчера:
“Министър Стойчо Кацаров носи отговорност за двуседмичното забавяне на връщането на големите ученици в клас. 
... 

С тестовете се занимава министърът лично и неговия началник-кабинет Лидия Чорбанова. В нейния кабинет се викаше комисията, диктуваше се какво да се пише, после се изготвяха класации. Попитайте нея защо са толкова скъпи.”

Нека да е ясно - присъственото обучение е заложник на комисионни. Затова учениците бяха затворени първи. Затова 40 процента от учениците в момента са оставени само като “слушатели” и на практика са (само)изключени от образователния процес. За да се купуват тестове. 

И за да продължават да се купуват, въпреки нищожния процент положителни проби. Със средствата, които ще се изхарчат до края на годината, можеха да се построят 3 училища и 2000 ученици да минат да едносменен режим".


 

Стана ясно, че учениците са заложници на корупционни интереси в МЗ при закупуването на тестове. Не чух и не видях...

Публикувахте от Красимир Вълчев в Четвъртък, 9 декември 2021 г.