Ако все още не сте видели творбите на Пабло Пикасо, изложени в София, имате време до неделя да направите това. Входът ще бъде безплатен. В изложбата могат да се видят 85 оригинални творби на художника от всички техники: керамични фигури, графика, текстилни платна, живопис.
До този момент над 40 000 души са посетили първата представителна изложба на Пабло Пикасо у нас, която ще продължи до 15 март, съобщи БНР.
25 фотографии на известния френски фотограф Люсиен Клерк, който е и приятел на Пикасо, са запечатали момента от живота на гениалния творец. За 20 от произведенията на Пабло Пикасо в изложбата посетителите могат да получат допълнителна информация, нещо като аудиогид, като изберат телефонен номер, който е безплатен.
По думите на Поли Захариева от „Браух енд партнърс”, организатори на изложбата, Пикасо е един гений. Както той казва: „Аз не търся, аз намирам”. Това е заглавието на изложбата. Дори да не търсите Пикасо, вие ще намерите нещо, когато посетите изложбата. 
Изложбата е интересна с няколко рекорда. Тя е една от най-посещаваните и скъпо застраховани досега в България.
Експозицията се закрива утре. Очаква се до тогава над 50 хиляди души да разгледат изложените 71 оригинални творби на Пикасо, 11 керамични копия и 24 негови фотографии. /БЛИЦ