Лозан Панов се подигра с премиера и неглижира факта, че Бойко Борисов свали доверието си от него публично заради недопустимото за магистрат поведение на политик. Шефът на ВКС демонстрира, че не се е трогнал и от скандалния факт, че премиерът Бойко Борисов вече му няма доверие, защото се държи и говори като политическа фигура, информира Канал 3.

"Всеки човек в страната има право да се доверява на когото си иска, това е негова лична преценка", каза по адрес на министър-председателя шефът на ВКС. В същото време пък той самият отрече, че прави политически изказвания, а е магистрат и по закон не може да си го позволи. Неговото говорене било на "човек от съдебната система", понеже в България не се провеждала съдебна реформа, измисли си оправдание Панов. "И тя не е политическа позиция, а на човек от съдебната система, когато вижда, че не се прави реформа", оправда се Панов за настояването си пред мисията на Еврокомисията мониторингът по тема правосъдие да не бъде премахнат.

"И когато го казвам, това не е политическа позиция, а е позиция на човек, който е в съдебната система", каза Панов, който демонстрира тотален двоен стандарт - от една страна отрече той самият да прави политически изказвания, а в същото време обвини в правене на политика и прокуратурата, и ВСС, където доминирала политическата квота. Панов защити точно обратната позиция на главния прокурор от вчерашната среща при президента, а именно - че консултациите около критериите за бъдещия избор на главен прокурор били навременни. 

Председателят на ВКС замълча за оставката, която му поискаха депутати заради поведението му на политик. Той отново нападна прокуратурата и настоя за законова възможност за контрол над главния прокурор, но не и на шефа на ВКС и ВАС. Това шефът на ВКС е поискал на срещата си с президента. И отново поискал промени в Конституцията за мястото на обвинението в нея и за орязването на правомощията на главния прокурор.

От думите му стана ясно, че президентът Румен Радев не е приел тезата му за изваждането на прокурорите от съдебната власт с аргумента, че точно тогава обвинението би било под риска да бъде политизирано. Панов пък не смятал така.