Вчера цялата страна бе потресена от показното убийство, което стана в София, на известния бизнесмен Петър Христов, за което първо БЛИЦ съобщи. Все още случилото се разследва, но вече стана ясно, че минути преди да бъде разстрелян показно, бизнесменът Петър Христов разговарял по телефона с майка си Момка Манолова. Двамата се чули около 9 часа, както обичайно всеки ден. „Мамо, обичам те!“, били последните думи на бизнесмена.

Малко след това се разбра и за горещата следа, че МВР издирва скривалището на килъра, който вероятно е използвай снайпер за покушението и се е бил скрил във висока сграда в близост до офиса на бизнесмена. 

По-рано днес проговори и един от най-близките приятели на Петър Христов и разкри нова информация за убития предприемач, както и какъв бил бизнесът му в Израел.

Появиха се и сърцераздирателни подробности от личния живот на убития Петър. Само преди година той бил на върха на щастието, а снимки показаха семейството му.

И докато всички се питат какво се е случило, че да се стигне до поредното зверство президентът Румен Радев свика спешно министъра на вътрешните работи Валентин Радев и главния секретар на министерството Младен Маринов.

В едно от редките си интервюта за търновския вестник през 2009 г. самият той разказва за началото на своя път като бизнесмен.
 
Ето какво е казал тогава Христов:

„През 1991 г. след като напуснах армията, станах продавач на сергия на пазара. Изкарах курс към Българската фондова борса и с още няколко души основах първата си фирма, която се занимаваше с търговия с хранителни стоки. Паралелно с това започнах работа в дискотека „Анаконда” в София като портиер и продавач на куверти. След това станах охрана, защото винаги съм бил спортист, и си направих своя фирма „Дито”. От 1993 до 2004 г. създавахме контакти и консултирахме големи компании. Аз бях съветник на няколко големи фирми. Накрая реших, че ми е време да се занимавам с международни партньори и създадохме холдингова структура от група фирми. Днес в холдинга има 80 фирми. Аз съм свикнал да работя още от дете в трети клас. Трудът ме удовлетворява, а пътят към целта ме мотивира”.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!