Осъденият за смъртта на Ангел Димитров - Чората, бивш полицай от РЗБОП Благоевград Иво Иванов бе освободен от затвора за абитуриентския бал на дъщеря му. 

Затворническите власти решиха да уважат молбата на близките му Иванов да се прибере, за да изпрати дъщеря си на дългоочаквания и дълго подготвян абитуриентски бал, пише struma.com.

Красивата Ивана, завърши Езикова гимназия "Акад. Людмил Стоянов".

Младата дама бе избрала за повода стилна рокля и красива прическа, а усмивката не слезе от лицето й, след като семейството и бе в пълен състав.

Фамилията на Иво Иванов се събра да отпразнува завършването на дванадесетокласничката и всички бяха много щастливи от факта, че имаха възможност да прекарат няколко часа с любимия си баща и съпруг .

Иво Иванов е един от петимата полицаи, които бяха осъдени по делото "Чората" и в момента излежава 7-годишна присъда в затвора в Бобов дол.

На протеста, който близките им организираха в тяхна защита малко след задържането им, бащата на Иванов - бившият шеф на КАТ Ванчо Спасов каза, че законът позволява синът му да бъде пуснат за няколко часа. Той каза още, че са подали молба до съответната институция това да стане. Близките на Иво казаха тогава, че, ако не го освободят, абитуриентски бал няма да има. Е, очевидно са успели да издействат освобождаването му и са зарадвали прекрасната Ивана.