Вярвам, че най-добрият резултат на първи тур на президентските избори ще бъде на Цецка Цачева и социологията показва това. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти във връзка с думите на премиера Бойко Борисов, че ако Цецка Цачева не стане първа на първия тур на президентските избори, той ще подаде оставката си.
„Тя е най-подготвеният човек, за да може да заеме най-важната позиция в държавата. Така че, аз вярвам, че това ще се случи и го приемам като отговорна заявка за важността на тези избори“, коментира Фандъкова, цитирана от "Фокус". 

„Тези избори са важни, г-жа Цачева е подготвеният политик, достатъчно опитен и в същото време достатъчно балансиран“, подчерта кметът. „Смятам, че в сложна, тежка ситуация, каквато имаме не само в България, а в цяла Европа и света, е нужно държавният глава да е балансиран човек, който да може да обединява“, каза Фандъкова и добави, че Цачева е такъв човек.

„Състезание между нас не е имало“, подчерта тя. „Имаше обсъждания и смятам, че най-отговорната позиция на ГЕРБ беше да издигне подготвен кандидат“, добави кметът на София.