В очакване на програмата на ГЕРБ им благодарим за рекламата, която правят на нашата. Ще ги помоля само да не четат, както дяволът чете евангелието. Това каза говорителят на БСП Жельо Бойчев по време на брифинг в централата на партията.
По думите му на пресконференцията на ГЕРБ са били зададени много въпроси откъде БСП ще вземе средства, по какви критерии ще избира фирмите за фондовете. „Голямата разлика между нас и ГЕРБ е точно тази, правителството което БСП ще излъчи, ще въведе ясни критерии, ясни правила, на база на които ще се разходват тези средства. Целта ще бъде постигане на по-висок растеж, заетост“, посочи Бойчев.

Той обясни какво има отсреща. „Само за последния месец на правителството на Борисов 2,5 млрд. лв. са раздадени“, коментира той.

По думите му от едната страна БСП предлага ясни правила и цели на фондовете, с които ще подкрепя индустрия и предприемачи, прозрачност, а от другата страна са личните средства. Както им казваме джобните на Борисов, с които той решава на кой кмет, на коя община, за кой инфраструктурен проект да бъдат похарчени. Нормално е да се ядосваме“, заяви Бойчев.