Лицата Елена Йончева, Тома Томов и професор Иво Христов са истинска находка. Няма какво да говорим за популярността на Елена Йончева и Тома Томов, на професор Иво Христов и Славчко Велков. Това заяви пред "Събуди се" по Нова телевизия водачът на предизборната листа на БСП в Кърджали - журналистът Александър Симов, коментирайки водачите на листите на партията.
Симов отрече, че се наемат авторитети. „Не наемаме никакви авторитети. Тези авторитети се съгласиха да работят с променящата се БСП. Това е окончателният знак, че БСП наистина е припозната като партия, която започва промяната. Защото хора като тези – Тома Томов и Иво Христов – не дават авторитета си за продан. Те участват в една кауза, в една идейна битка. Участват в нещо, което трябва да промени България. Който смята, че това са хора, които биха продали своето име, жестоко се заблуждава”, каза Симов. Това са новите лица на левицата, на новото мислене, подчерта той.

БСП в нито една секунда не се е намесила в създаването на този кабинет, категоричен бе Симов. "Това става с цената на силни брожения в самата партия. Много хора са недоволни от това, но смятам, че пътят е правилен. Те са недоволни от това, че има някои фигури, които не приемат. Но това е част от демократичния процес. Но да кажем - той е правилен и има добри решения", посочи Симов.

„БСП обещава само реални неща. Този път всяко обещание е изчислено. Партията научи най-важния си урок – не обещаваш нищо, без да знаеш откъде ще вземеш парите”, отсече журналистът.

Попитан чувства ли се парашутист в Кърджали Симов отговори, че знае какво го очаква, тъй като познава местната организация. „Битката ще бъде много тежка. Опитът на БСП в Кърджали е горчив и драматичен”, допълни той.

Относно водачите на листи Симов заяви, че някои от имената са били приети абсолютно безусловно. „Това са лица, с които самата Корнелия Нинова лично е говорила. Те са изключителна находка. Това е знак, че тези хора искат да работят с променената БСП”, заяви той.

„БСП разбра, че трябва да се промени на езиково ниво. Това са хора, които са готови да защитават думите си”, добави той.