Депутатът Станислав Балабанов от името на ПГ на "Има такъв народ" (ИТН) заяви, че "няма да се размине на Бойко Рашков".

"Вчера се проведе заседание на комисията за корупция в агенция "Митници" и евентуално участие на Асен Василев в нея. Тази комисия не е разследващ орган съд и полиция, но вчера с пълна сила лъсна една брутална истина за срастване на държавата с ОПГ.

Накратко - наличието на мафия в България. Според информация от МВР, лицето Бойко Илиев Рашков се е срещал над 10 пъти с доказани контрабандисти и то не къде да е, а в сградата на МВР и не като какъв да е, а като министър на МВР.

Това не е просто скандално, не е част от предизборна кампания. Това е позор. Тежък политически скандал, а също и доказателство за престъпление. Вчера, лицето Рашков, от страх от правосъдието не просто лъжеше по темата, а започна и да маже".

"В интервю пред БНТ призна, че се срещал с тези лица много преди рождения си ден, когато все ще не ги познаваше. Това е жалък опит да се измъкне от кашата, в която се е забъркал и да хвърли кал върху други лица от политическия небосклон, и ще му се размине. Да, ама не!

Няма да му се размине! Няма да се размине и на контрабандистите. Няма да се размине и на Асен Василев. Тази комисия ще продължи да работи по обективен начин, за да може обществото да знае цялата истина", каза Балабанов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук