Евродепутатът Николай Бареков отново атакува водещия на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев. Във Фейсбук той публикува снимка на апартамента на журналиста на ул. "Раковски" и попита откъде има пари да смени панелката си в кв. "Сухата река" с тузарско жилище в топцентъра на София.
Ето какво написа Бареков във Фейсбук. Публикуваме обръщението му без редакторска намеса.

Викторе, откъде пари, брат, да смениш панелката в кв. "Сухата река" с тузарски апартамент на улица "Раковска"? Нямаш ипотека! Панелката си продал след като си платил скъпия апартамент. И то все в знаковата 2014 година, когато всяка сутрин надувахте компромата на приятелите ви от Протестна мрежа срещу мен? Ти си купил апартамент поне за 100 000 хиляди евро, Цолова -цял палат. Платих ти си имотите по пазарни цени? Откъде пари и то кеш, ако е така? Да не би да спестихте данъци като купувате на занижени цени? На Цолова само земята до Панорамния път в Драгалевци струва 300-400 хиляди евро. А и къщата и не изглежда да е 60 квадрата, колкото твоя апартамент. Все пак ти си в супер центъра, комшия на СДС и Европарламента. Вашият счетоводител ИвА Прокопиев и твой градски от Разград знае ли, че си сменил панелката до Сточна гара с хубав тузарски апартамент до жълтите павета. Да следиш отблизо как маршируват "умните и красивите", на които сте кръстници формално. Знаеше ли госпожа Зурлева и АБРО, че докато ми разбивахте партията и репутацията вие с другарката Цолова тайничко сте ми станали комшии? Единият в Драгалевци, в по-голяма и хубава къща от моята, другият до лъскавата сграда на Европарламента в София? Това е наглост, алчност, лицемерие и двуличие. Може би нещо повече... корупция. Нека прокуратурата и НАП определят откъде извадихте парите и как ги получавате. Нали много искахте да бъда разнищен? Е, разнищиха ме, оказах се чист. С платени данъци и законни доходи. А вие? Сега е ваш ред! Приятна игра!

През оказалото се „златно” за българската журналистика лято на 2014, но за съжаление не в културен, а във финансов и имотен аспект, екранният партньор на ширещата се в палат в полите на Витоша Анна Цолова се сдобива с топ тузарско жилище в идеалния център на столицата. Място, на което никой средностатистически софиянец дори не е мечтал да притежава апартамент, поради скандално завишените цени недвижимите имоти в този район.

За справка към 2017 година средните цени на в тази част на столицата варират между 1200 и 1500 евро кв.м. На 07 август 2014 година Виктор Николаев и жената, с която живее, но няма законен брак - Людмила Желязова закупуват пищен имот, намиращ се на централната софийска улица „Георги Раковски”, само на метри от сградата на Европейския парламент.
В същия ден на същия адрес двамата се сдобиват и с таванско помещение. Жители, обитаващи същата кооперация, разкриха, че апартаментът се намира на последния етаж, а точно над него е и въпросното таванско помощение. Те са убедени, че Николаев е свързал двамата имота и така се е сдобил с първокласен мезонет на „пъпа” на София.

Проверка установява и, че имотът не е обременен с тежести като ипотека и за закупуването му семейството не се е възползвало от банково кредитиране. Справка в имотния регистър пък показва, че телевизионният водещ не е продал друг имот, с парите от който да закупи въпросните площи.
Важно е да се отбележи и фактът, че през 2001 година Виктор Николаев закупува апартамент в скромния жилищен район на София „Сухата река” с площ от 30 кв.м, където живее до сключване на сделката за топ имота на „Раковска” през 2014-а година. Няколко месеца след закупуване обаче на тузарското си жилище по-късно, той продава скромната си ергенска гарсониера - вероятно след като е направил скъпоструващ ремонт на новозакупения имот и той е бил вече годен за живеене.

Остава въпросът от къде Виктор Николаев има ресурса да закупи такъв имот и то в центъра на София и съвпадение ли е, че заедно с телевизионната си партньорка Анна Цолова имотно забогатяват по едно и също време - през горещото лято на 2014-а година?

Отговорите очакваме да получим от компетентните институции. По сигнал на "Група за граждански отпор срещу корупцията и наглостта в медиите” данъчно разследване на лицето Анна Цолова вече тече. Представляващият тази неправителствена организация Николай Бареков, обяви още, че до края на седмицата в Прокуратурата, НАП и АБРО ще бъде входиран и документ с факти и обстоятелства, пораждащи основателни съмнения за укриване на доходи и от страна на нейния екранен партньор Виктор Николаев.