Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи апел към ДПС и БСП да се справят сами с партийните си проблеми и да не занимават институциите с това. Той смята, че ако нямаме стабилно управление, България ще се гледа несериозно и със силно подозрение и призова българите да излязат и да гласуват. 

"Никога не сме правили коалиции с БСП и ДПС и ако българите гласуват, няма никакво значение какво се случва там. Те се бият вътре за един и същи електорат, а България е голяма. Ние много трудно влизаме в техните региони, мен ме интересуват другата част от българите и ако те излязат да гласуват за нас, за ПП, ДБ, това което се случва в момента, няма да има никакво значение", каза лидерът на ГЕРБ. 

Той припомни, че БСП се е радвала, когато в ГЕРБ е имало проблеми. 

Борисов с безпрецедентен ход за вота, за наказание щял да облече в пола... ВИДЕО

"В слабостта си, всеки един когато се изказва, прехвърля проблемите си върху институциите. Да, но те не са проблем на институциите. Когато две партии се карат, каквото и да реши институцията "Х", другите викат: "А, щом не е в моя полза - не става". Кой пази хората? Кой в момента работи? Какво да им реши?

Те не могат в партията си да кажат БСП кой управлява и сега институциите трябва да решават и каквото и да решат - едната част ще е недоволна. Колеги, справете се сами, имате устави - спазвайте ги", апелира Борисов. 

Той обясни, че е важно и другите партии да имат висок резултат, за да се създаде легитимно управление. 

"Преди да вляза ме занимаха с това, което се случва в ЦИК. Казах на колегите от ГЕРБ да не се занимават с това, защото не е наша работа. В момента, в който почнат да им дават стаи напред-назад, ние взимаме страна. Да се свика извънреден председателски съвет и да го решим всички, а не председателят на НС. Моят истински апел е партиите да се оправят сами, а не с институциите", заключи Борисов.