Кметът на София Бойко Борисов изпрати днес едностранни предизвестия до изпълнителните директори на ДИТЦ ЕАД и „Чистота-София” АД, с което ги уведомява, че концесионните договори за почистване на столицата се прекратяват, съобразно клаузите в тях. Това съобщиха от Столична община.
Договорите се прекратяват поради системното им неизпълнение. Прекратяването влиза в сила в момента на получаване на едностранните предизвестия от двете фирми. 
В момента водим пряко договаряне с останалите, за да може да докарат и допълнителна техника. Сега сметоизвозването става бавно, поради малкото налична техника и нямането на договори с новите фирми. Днес това ще се направи и следващите дни ще се нормализира сметосъбирането и сметоизвозването в София”, коментира решението си столичният кмет. За съжаление „Новера” изпълни това свое политическо издевателство над софиянци – една седмица да се говори само за боклук и да не се чуе нито за новите трамваи, които пуснахме, това което правим в болниците, новите детски градини, които открихме. Работата си я свършиха. Една седмица не работиха, за да може да се говори за боклука”, коментира още Бойко Борисов. /БЛИЦ