В ГЕРБ не са обсъждали поведението на новата партия "Да, България", както и дали в бъдеще биха си сътрудничили с формацията на екс-министъра на правосъдието. По повод изявите на Христо Иванов като нов партиен лидер на формацията, зад която стои и скандалният бизнесмен Иво Прокопиев, депутатът от ГЕРБ и председател на Правната комисия в парламента Данаил Кирилов заяви:

"Чувствам се в известна степен засегнат. Работил съм добре с Христо Иванов, докато беше министър на правосъдието. Смятахме, че не само изпълнихме повече от от 97% от неговата визия за изменения в законодателството, но дори я надскочихме.

Христо дори не мечтаеше, че е възможно да стигнем дори до изменения в Конституцията заради разделянето на ВСС, но благодарение на нашите усилия и благодарение на консенсуса, който успяхме да постигнем, това се случи. Направихме голям скок. Да, когато търсиш такъв широк консенсус, ще трябва да пожертваш една част от исканията си. Когато протичаха дебатите за съдебна реформа онази страст срещу Прокуратурата все още я нямаше. Тя дойде впоследствие. Висшият съдебен съвет се превърна в арена на личностно премерване. Там се появи напрежение, което изостри някои от тезите и предубежденията. Винаги съм твърдял, че ние, които сме извън съдебната система, трябва да бъдем максимално безпристрастни.", коментира Данаил Кирилов в ефира на "Офанзива"!

Цялото интервю с депутата от ГЕРБ проследете във ВИДЕОТО!