ДСБ ще бъде ключът на реформаторското правителство, което е нужно на България. Това заяви в предаването “Денят започва” по БНТ заместник – председателят на партията Даниел Митов.
Той смята, че ДСБ ще послужи като гарант пред европейските институции за възстановяването на доверието към България. Необходимо е също да ускорим темповете на усвояване на средствата от еврофондовете, защото загубихме много време, посочи Митов. Той беше категоричен, че ако има дясно-центристко управление, то не може да стане без участието на ДСБ.
Не сме започнали да се обичаме с ГЕРБ, ние работим заедно за обща кауза за България, коментира заместник-председателят на тъмносините. Той уточни, че едно от условията, които ДСБ е поставило пред неформалния лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, е в бъдещите му изборни листи да няма хора, които са сътрудничили на бившите служби.
Все още не е ясно кога ще бъде организиран денят на национален протест, за който се договориха ДСБ, ГЕРБ и СДС. Можем да започнем с ден на национален бойкот и в зависимост от реакцията на правителството, той да прерасне и в нещо повече, каза Митов.
Това е трета поредна криза при управление на социалистическо правителство, а управляващите започват да говорят като че ли се готвят да излязат в опозиция, коментира още той. Според него правителството на Сергей Станишев прикрива много престъпления. /БЛИЦ