Ако вземете нашите обещания от последните десет години и ги сравните с това, което сме изпълнили, ще видите, че ако не е на 100% имаме на 90% припокриване - изпълнили сме това, което сме обещали. Това смята бившият депутат на ГЕРБ Делян Добрев.
"Нашата програма не обещава чудеса, тя казва как ще се постигне 120 млрд. БВП в края на годината, как ще се постигне двойно увеличение на заплатите на учителите, как ще постигнем това всички деца да ходят задължително, ако трябва принудително на училище, как ще стимулираме икономиката, така че да постигнем средна работна заплата от 1500 лева", обясни той.

Добрев очерта, че ГЕРБ има амбиция да се справи с монопола в Националната здравноосигурителна каса. По думите му контролът на средствата трябва да се засили. Той също коментира и желанието да се намали административната тежест. Пред БНТ Добрев заяви, чев партията е очертала четири ключови сектори, в които ще наложи промени, ако ГЕРБ отново спечели изборите - освен здравеопазването, това са още образованието, сектор сигурност и доходите. Делян Добрев каза, че не изключва коалиционно управление след предсрочните парламентарни избори.