Депутатът от ДСБ Атанас Атанасов обвини министъра на вътрешните работи Михаил Миков, че не е спазвал Конституцията като е нарушил закона за електронните съобщения.
Това стана днес след като на комисия по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента Михаил Миков е заявил, че е използвал 330 000 разпечатки от мобилни оператори за една година.
На излизане от залата Атанас Атанасов каза, че министър Миков не е дал точно обяснение за коя година става дума. Атанасов беше категоричен, че според закона това можело да стане само с разрешение на съдебната власт. "До сега всичко това е правено без съдебно решение и в нарушение на Конституцията", заяви депутатът на ДСБ. Според него закона предвиждал когато се използват мобилни разпечатки след това да искаш санкции в рамките на 24 часа. Това не било изпълнявано. Михаил Миков обяснил недоразумението, че действал по този начин, защото така се процедирало през годините, разказа Атанасов, който изрази учудване защо МВР не е действало по НПК. В момента Михаил Миков продължава да дава обяснения пред парламентарната вътрешна комисия.
Милан Николов, БЛИЦ