От ГЕРБ отговориха на въпросите, които по-рано днес по време на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова отправи към тях. Тя попита за какво са похарчени 2 милиарда лева, за които Борисов е заявил през август, че няма да бъдат пипани.
По думите на зам-председателя на Народното събрание Димитър Главчев и депутат от ГЕРБ, БСП хвърлят димки в пространството и след това да ходят да празнуват. Ние сме задължени да реагираме на техните въпросите, защото после ще излезе, че се притесняваме от тях. Главчев уточни, че един милиард и 200 000 лв са били платени за Белене, а друг един милиард лева са били дадени за санирането. Но като включим и американските централи парите които са разплатени са повече от 2 милиарда, посочи той.

По думите му обаче, по-важно е да погледнем какво се случава, когато управлява БСП и когато управлява ГЕРБ. 2014 година завършва с дефицит от 3 милиарда лева, припомни той. Разбирам изострения глад към финансови средства от страна на БСП. Българските избиратели ще кажат дали искат огладнелите от БСП да управляват техните средства или предпочитат една стабилна държава, коментира още Димитър Главчев. Над 2 миллиарда са събраните пари от данъци. Надявам се, че бълагарските избиратели няма да дадат възможността на г-жа Нинова да пазарува с техните пари, допълни Главчев.