Сигнали за нарушения в изборния ден ще се приемат от МВР, ЦИК и РИК. В централната и районните избирателни комисии човек може да се оплаче от нарушени избирателни права или грешки на секционната комисия, включително неправилно откъснати бюлетини, непоставени два печата върху тях или за опити за агитация.
Контактите на ЦИК и на всички районни избирателни комисии са публикувани на сайта на комисията - www.cik.bg. На този вот пък полицията пък ще приема сигнали за изборни нарушения и чрез Фейсбук. Те могат да се изпращат на страницата на МВР в социалната мрежа, както и на отделните профили на 28-те областни дирекции.

Открити са 2 горещи телефонни линии - 02 982 22 32 и 02 982 56 46, както и имейл - [email protected]. Постъпилите там сигнали ще бъдат разпределяни на служители, които да ги проверят. Това ще става в координационния център, в който участват МВР, прокуратурата и ДАНС. Всеки, подал сигнал, ще получава индивидуален номер, по който може да следи какво се е случило с проверката по подадената от него информация.

Цялата експресна информация от втория решителен тур на президентските избори на 13 ноември феновете на най-четения български новинарски сайт ще получават на обновения по най-новите тенденции на информационния дизайн БЛИЦ.

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ЕКСПРЕСНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ