Смятам, че моят колега Стоянов е прав в едно - не би следвало при всеки път, когато някоя част от обществото иска кръв, да жертваш. Аз ще си кажа какво е моето мнение - Премиерът има право да си назначава министрите и да ги отзове. Но въпреки това на някои от министрите няма основание да им се иска оставка с този случай. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод трите министерски оставки и предстоящия брифинг на НФСБ дали ще останат във властта.

"Визирам министър Нанков. Изключително работлив министър - енергичен, компетентен. Не следва да се подхожда по този начин, но ако премиерът държи, в края на краищата ние ще го подкрепим защото това е негова квота", уточни Каракачанов.

НФСБ няма да излезе от управлението, те искат да има по-нормален диалог вътре в коалицията. Съгласен съм с това, но не ми харесва начинът по който се прави. Всеки път като се видим с медиите по някой хубав повод за армията, ме питате за моите коалиционни партньори. Аз съм си приготвил вече една синя каска, ще взема да я занеса вече на този коалиционен съвет.

Всяка ситуация, при която част от коалицията напуска, не е добре за коалицията", посочи още той.

„С кого да заместим тези гласове на моите колеги, аз уважавам тяхното мнение. Не трябва да разсъждаваме – може и без тях. В края на краищата ние сме направили коалиция с тях, а не с някой друг“, посочи Каракачанов.

„Лично аз смятам, че довечера повече ще се обсъждат причините, може би ще се обсъждат и варианти, но едва ли всичко ще се реши довечера“, прогнозира той.

По повод коалиционните си партньори, той заяви, че може да са му батковци. Те са десет години по-големи от мен. Моето поведение ще бъде да се търси баланс, да се търси диалог, а не да си разменяме престрелки през медиите“, заяви още той.

Каракачанов не пожела да отговори дали ако НФСБ излезе от коалицията, ще го последват, тъй като това не е все още на дневен ред.