Добра идея е БСП да подкрепи ново правителство. Ние сме в деликатна ситуация. Факт е, че финиширахме зле на последните два избора.

Има и страх от пакетиране с ГЕРБ в опозиция. По тази причина за мен е по-добре да подкрепим правителството, защото иначе отиваме на трети вот, който ще доведе до още по-ниски резултати на БСП.

Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ Кирил Добрев, който е един от най-сериозните критици и опозиционери на лидера на БСП Корнелия Нинова. 

"Всичко това е благодарение на Корнелия Нинова. Тя от една година се държи все едно БСП и е еднолична собственост.

Не приема никакво мнение. Няма да мълча и да слушам някакви голобради младоци да ми обясняват, че те държат ключовете към всичко. Нинова държеше три ключа от тоалетната на "Позитано", но това не ѝ попречи да се изпусне в коридора. БСП беше водеща партия, а сега сме се превърнали в треторазрядна политическа сила", категоричен бе той.  

"Няма абсолютно нищо вярно, че по-възрастните хора, които гласуват за нас, са се изплашили от машините. За сметка на това не сме в топ шест на гласуващите млади хора. Хубаво е да говорим за пенсиите и да защитаваме интересите на възрастните хора, но не чувам нищо за първа работа за младите хора. Ние с нашето поведение създадохме ИТН.

Манолова и Дончева взеха лозунгите на БСП и пак сами сме си виновни. В момента сме треторазрядна брокерска партия, но никой не ни чува. В парламанета нищо не зависи от нас. Изходът е само един - Конгрес на БСП.

Но Нинова ще направи Конгрес след президентските избори, за да излезе и да каже - ако не бях аз, Радев нямаше да спечели. От днес започва подписка за свикване на Конгрес на БСП преди президентските избори", разкри Кирил Добрев.