"През 1949 г. България обвинява американското посолство в изграждане на шпионска мрежа в страната ни. Отговорът на американците е бърз - те веднага късат отношенията с България", пише лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в личния си "Фейсбук".

До 1959 г. нашата държава няма дипломатически отношения със САЩ. Тогава това българско действие е пряко предизвикано от СССР, който по този начин тества реакцията на американците.

Онзи ден България изгони 70 руски дипломати и технически персонал, обвинени, че изграждат шпионска мрежа в страната ни. Отговорът на руснаците не закъсня - преди няколко часа те са предприели действия за изгонване на нашите дипломати от Русия и заплашват да затворят посолството си в България.

Митрофанова с нота до МВнР: Ако не отмените решението за експулсиране, затваряме...

Това е предпоследната стъпка преди късането на дипломатически отношения. Действията на българското правителство са пряко предизвикани от САЩ, които по този начин тестват реакцията на руснаците.

Забелязвате ли приликите? Американският слугинаж е същият като съветския, само че е американски, както би казал един бивш футболист. Русия е дала срок на правителството на Петков да преразгледа нотата за гоненето на дипломатите до утре на обяд. Ако това не се случи, отношенията ни на практика ще бъдат скъсани.

Уважаеми сънародници, престъпното, предателско и марионетно правителство на Петков няма да се поколебае да доведе България до ръба на още по-опасни отношения с Русия. Преди половин час предложих Петков да бъде извикан в парламента и да дава обяснения какво ще предприеме от тук насетне. В зависимост от неговите думи Възраждане ще прецени какво да предприме след това.