Днес ПП "Обединени земеделци" - Ловеч издигна кандидатурата на Петя Ставрева за евродепутат втори мандат. Преди това ловешките съпартийци на Анастасия Мозер избраха за свой областен лидер Пейко Гечев.
По-късно те решиха да отпочнат преговори с ДСБ, СДС, ДП и ГЕРБ с цел изграждането на обединена дясна коалиция и общо явяване на парламентарните избори в област Ловеч т.г., съобщи Петър Маринчев, шеф на Контролната комисия към ПП "Обединени земеделци"-Ловеч.
Припомняме, че наскоро Петя Ставрева съобщи, че през 2015 г. квотите за млякото в Европа ще бъдат премахнати. Това има пряко отношение към България, тъй като квотата, която беше договорена за страната ни в предприсъединителния период, не беше достатъчна. На последната сесия на Европейския парламент е гласувана директива за пестицидите, с която се въвеждат нови правила за тяхната употреба. Според Петя Ставрева новите правила до голяма степен ще затруднят земеделското поизводство. Една от оспорваните забрани е за въздушно пръскане на посевите.
Според Ставрева България трябва да навакса изоставането си в агросектора, както и да започне да усвоява максимален процент средства от еврофондовете. Друга нейна основна задача е да се засили мониторинга и да се провежда максимален контрол, за да няма злоупотреби с европейските пари./Гергана Димитрова, БЛИЦ