Преди три години за пръв път го казахме и не спираме да го повтаряме – ГЕРБ превърнаха корупцията в норма чрез лобистко законодателство, в интерес на фирми. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в интервю за БНТ.

Тя изказа съболезнованията си към близките и семейството на починалия в катастрофа журналист Милен Цветков, като обясни, че смъртта му е породила много сериозни въпроси за разпространението и употребата на наркотици, за безнаказаността и накърненото чувство за справедливост и гняв у хората.

Нинова припомни, че внесените промени в закона за намаляване на присъдите на дрогирани шофьори в края на миналата година са били внесени от депутата Лъчезар Иванов и група народни представители от ГЕРБ и добави, че твърденията, че БСП лъжат за това, са неверни.

„Не бих свързвала подписа на Лъчезар Иванов с факта, че синът му е бил в колата, която блъсна Милен Цветков. Бих го разглеждала като нещо по-сериозно, защото се случва не за пръв път през закони корупцията да се оневинява и да става ненаказуема.

И когато вече в закона е заложено, че тя не е наказуема, естествено е след това да няма осъдителни присъди, а у хората да расте чувството за несправедливост“, посочи лидерът на БСП.

Корнелия Нинова беше категорична, че под ударите на закона трябва да попадат всички, които са го нарушили, без значение дали са богати или деца на политици.