Д-р инж. Георги Георгиев е бивш главен представител на експертната група по "Регионално развитие и инфраструктура" към партията на Слави Трифонов – ИТН.

Роден е във Враца през 1976а година. Има магистратура по "Промишлено и гражданско строителство", както и научна степен по "Организация и управление на производството".

Георги Георгиев е бил част от екипа на Министерството на финансите. Собственик е на консултантска фирма, занимаваща се с проекти в областта на строителството, финансирани не само от публични и частни средства, но и от европейски фондове.

Заемал е и позицията Главен секретар на Съюза на стопанската инициатива.  В началото на седмицата той, заедно с още петима депутати от ИТН, обявиха, че напускат партията с думите, че "свалят доверието си" от лидера Слави Трифонов.

За мотивите да го направи Георгиев разказа пред bTV.

По думите му причината да се включи в партията на Слави Трифонов е, че харесал „въпросите в референдума и "най-вече виждах шанс в това ГЕРБ повече да не бъдат на власт. Това че трябва да избираме по малко депутати, които да са личности, а не контролирани от партии“.

„Червената лампа“ за ИТН му светнала, когато Слави Трифонов представил правителството на Николай Василев. Според него това не е станало по начин, както трябва да се представи кабинет – по телевизията, без консултации с депутатите на партията, явно е имало и други хора, които са се почувствали по същия начин, което е видно в последвалите резултати на изборите.

Депутатът разказа, че още на 17 февруари оттеглил доверието си от регионалния министър Гроздан Караджов с писмо до парламентарната група.

За това имало „две причини. Първо, в края на януари имах, аз съм строителен инженер от военно училище, там хората са доста по-компактни и по-близки, а и познавам много хора -  един приятел ме извика на една среща и каза: „Шефът отиде в „Делта Хил“ от договаря текущ ремонт и аз тогава разбрах, че практиките на ГЕРБ продължават и сега“.

„Направихме втора среща с този човек, извиках един колега от „Продължаваме промяната“, който също е член на Комисията за превенция и противодействие на корупцията. Той каза също пред него, предложихме му нали да го заведем при министър Рашков. Той отказа, защото „нашата фирма никога повече няма да получава поръчки“.

„Това означава, че има един кръг от хора - те са описани. Имаме цялата информация в интернет двама заместник-министри, шефа на АПИ, шефовете на „Автомагистрали“, държавното дружество, което строи на документи автомагистрала „Хемус“. Всички те са свързани по определен начин чрез фирми и чрез местоживеене с тази местност, така да го нарека“, каза Георгиев.

По думите му строители са се оплакали от комисионите, които трябва да плащат и са споделили, че са по-високи от тези по времето на ГЕРБ.

Георгиев заяви, че ако той и неговите колеги не са се отцепили, ИТН е щяло да направи коалиция с ГЕРРБ под прикритието на „експертно правителство“ с подкрепата на ДПС, но без „Възраждане“, за което „се изпуснала Ива Митева“.