Взимам думата, за да благодаря на Никола Минчев за наистина добре свършената работа. Той успя да води този парламент по най-диалогичния професионален начин, който можеше. Това заяви в парламента премиерът Кирил Петков, след като депутатите гласуваха оставката на Никола Минчев.

Началото на края: Главата на Никола Минчев падна

„Той наистина стана днес жертва не на неговите действия, а на това, че в момента една коалиция, която се формира от ДПС, „Възраждане“, ГЕРБ и хора, останали в ИТН, решиха, че независимо от неговите професионални качества, те ще гласуват „против“, посочи Петков.

„Искам да ви успокоя. Когато започнахме със служебния кабинет, ние осветлихме големите схеми, свързани с ББР. Когато спечелихме изборите, имахме коалиционен партньор, който е много зависим“, подчерта той.

Петков се закани лошо на ГЕРБ и ДПС, ако свалят Минчев, и се примоли на "хората от ИТН"

„Промяната идва и стъпка по стъпка България ще бъде различна“, заяви Петков.

Малко по-късно в кулоарите Петков коментира: 

"Има ново мнозинство в този парламент. Това са партиите "Възраждане", ДПС, останалите депутати от ИТН и ГЕРБ. ИТН влезе с идеята да изчегърта ГЕРБ и гласува с тях".

"Възраждане" веят някакви знамена, а ДПС говорят за правата на всички българи и решиха да се прегърнат. Всички те са тук за политически игрички, няма морал, но хубавата новина е, че всички българи видяха това", заяви премиерът.

"Всички, които гласуваха против г-н Минчев, показаха ясно, че не им пука за тази страна, те са едни маркетингови фирми, които лъжат, смята Петков.

"Нас не ни е страх от избори, защото хората, които гледат в момента, могат да си дадат ясна представа какво се случва", завърши той.