Взeмането на мандат от страна на РБ ще е едно абсолютно безсмислено упражнение, дори ще бъде вредно. Това коментира в интервю за БНР политологът Петър Чолаков. В крайна сметка не е чак такова голямо бреме да управляваш за около един месец. Проблемът е свързан с отговорността.
Някой трябва да носи отговорност за това служебно правителство. Отговорността ще падне върху този, който го е формирал и това ще бъде именно Росен Плевнелиев. Аз с това си обяснявам и неговото нежелание да се стигне до този етап, заяви Чолаков. България е изправена пред множество предизвикателства и във вътрешнополитически, и във външнополитически план, добави политическият анализатор.

Отговорността за кабинет е много голяма. Хора, които са експерти, до няколко седмици трудно ще се сработят помежду си, а и ще трябва да носят самите те отговорност за неща, които могат да се случат в България. Трудно е да се прогнозира и какви ще са резултатите от изборите. В момента изглежда, че ГЕРБ ще бъде отново първа политическа сила, каза още Петър Чолаков.