Правителство с министър-председател Божидар Лукарски или Валери Симеонов би било голяма комедия. Такова мнение изрази пред Дарик политологът Евгений Дайнов. За него по-рационалното решение би било да се върви към предсрочни избори.
"От чисто артистична гледна точка бих намерил за изключително забавен един период на премиерстване на Божидар Лукарски или на Валери Симеонов. Това би било такава комедия, която аз с удоволствие бих наблюдавал. Както се казва, и пари няма да ми искат", каза Дайнов и допълни: "Рационално-отговорната част на главата ми казва "Спазвайте Конституцията, давайте да минават изборите и стига сте се правили на интересни". Артистичната част от мен ще се радва на комедията".

На въпрос защо се тупа топката, ако има такава категоричност от страна на ПГ на ГЕРБ, че трябва да има предсрочни избори, Дайнов отговори, че това били "игри".

"В България, особено в българската политика, на българите някак си им е скучно да правят нещата просто, логично и рационално. Винаги зад привидността, зад това, което се вижда, има някакви игри. Както каза Бойко Борисов навремето, поемайки премиерството първия път, "Където и да бръкнеш в България, изскача схема". В политиката е същото. Така че ако сме рационални и отговорни, стига тези игри, четете Конституцията и спазвайте каквото пише в нея", каза политологът.