Обвиненията за шпионаж в полза на Русия са абсурдни и нелепи, здравият разум напуска българското политическото пространство, особено управляващите. Това каза в Пловдив президентът Румен Радев, цитиран от „Фокус“.

„Това е изключително тежко обвинение. Очаквам от следствието да представи неоспорими факти.

В противен случай ще остане съмнението, че български институции са употребени в режисиран вътрешнополитически сценарии.

Иван Гешев посочи доказателствата срещу обвинения за шпионаж Николай Малинов 

Очаквам наистина категорични доказателства, че българската външна политика не се е превърнала в заложник на вътрешнопартийни интереси и обслужваща интересите на управляващите“, коментира президентът.

„Тезата за шпионаж в полза на Русия е толкова абсурдна и нелепа, че човек даже и не може да я коментира. Но аз съм избран с гласовете на 2 милиона българи и подобни твърдения и инсинуации са обида най-вече към всички тези хора.

Цацаров огласи обвиненията срещу Николай Малинов за шпионаж в полза на "Двуглав орел" и РИСИ

Мисля, че безсилието на управляващите да се справят с тежките проблеми в страната и пълният провал на правителството в стратегически за европейското ни развитие приоритети се изражда в паническо търсене на враг така, че хората да се противопоставят непрекъснато един на друг и да не могат да се обединят в търсене на отговорност за проблемите и провалите днес“, каза Радев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!