"Управленска немощ" - така политологът проф. Румяна Коларова коментира пред телевизия "Евроком" думите на председателя на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, че ще се стигне до трето връчване на мандат за съставяне на правителство, което означава, че партията на Слави Трифонов ще го върне.
 

"Ясно е, че тази партия, доколкото въобще е партия, няма никакъв управленски капацитет. По-скоро тяхната позиция в политиката е сарказъм и иронизиране, което понякога отива отвъд границите на приличието. Оказва се, че тези хора нямат никакво отношение към управлението и реалната политика", категорична е тя.

Тошко Йорданов хвърли бомба, че ИТН може да не направи кабинет и посочи предателите в НС

Според анализатора новите партии в парламента нямат отговорност да управляват.

"Оказа се, че тези партии заедно нищо не могат да свършат. Ще видим, че и каква част от законопроектите, които предлагат, ще минат", отбеляза тя.

По думите на проф. Коларова, ако се анализира промяната, която искат новите партии, ще се стигне до заключението, че те са коренно различни.

"Това, с което се сблъскваме в сегашния парламент идеално се илюстрира от онази басня за орел, рак и щука", смята политологът.