Обвинения, че „Има такъв народ“ (ИТН) в Шумен не работи в интерес на местните жители, отправи днес бивш член на партията.

34-годишният Анатоли Стрелков заяви, че още между предсрочните избори миналата година е представил пред местната структура свой проект за транспортна свързаност на областите Шумен, Разград и Търговище. Целта е с използване на съществуващата към момента инфраструктура и със закупуването на електрически автобуси и мотриси да се осигури връзка между населените места и 8 индустриални зони, в които работят хиляди служители, а също и с националните резервати „Плиска“, „Мадара“ и „Преслав“.

„Това е проект на стойност около 170 милиона лева, който би могъл да получи финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост и ще е от полза на десетки хиляди граждани“, заяви Анатоли Стрелков, който разказа за идеята заедно с колегата си Владимир Гичев, представен като член на партията. Те обаче не срещнали разбиране от местното ръководство на „Има такъв народ“ и получили отговор, че въпросът не е актуален, докато не дойдат местните избори. Според Стрелков и Гичев, много други членове напускат партията, защото са разочаровани.

Шуменската структура на „Има такъв народ“ е единна. Нямаме напуснали членове през последните седмици, след като партията се оттегли от управляващата коалиция, няколко депутати напуснаха парламентарната група, каза за Радио Шумен координаторът на „Има такъв народ“ Петър Петров.

"Въпросните лица са бивши наши членове, изключени от "Има такъв народ" по различни причини като нелоялно политическо поведение, изнасяне на информация, неплащане на членски внос, включително има и съмнение за злоупотреба с лични данни. Не бихме искали по никакъв начин името на "Има такъв народ" да се свързва с тях.

По отношение на техните твърдения, структурата в Шумен е в пълна цялост и стоим зад решенията на ръководството ни", каза Петров.

Независимо от това какво ще се случи в страната след гласуването на вота на недоверие на правителството тази вечер, нямам притеснения за сътресения в шуменската структура на „Има такъв народ“, каза още Петър Петров.

От русенската структура на партията също излязоха с позиция по повод отцепилия се депутат и бивш областен координатор на партията Светлин Стоянов. 

"Категорично заявяваме, че напусналият ПП „Има такъв народ“ и Парламентарната група на партията бивш областен координатор Светлин Стоянов не е част от русенската структура. Спекулациите от негова страна или от страна на цитиралите го медии относно ясно изразената наша позиция са манипулативни и нито на есен, нито на зима няма да работим заедно.

Структурата е създадена с общата воля на нейните членове и ще преодолеем със силата на истината и тази битка", посочват от Общинската организация на ИТН в Русе.