"Аз смятам, че господин Горанов е успешен финансов министър. Ако става въпрос за конкретните SMS-и на Васил Божков, аз вече няколко дни ги чета и не мога да разбера какъв е проблемът", каза в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

"Хунта означава, някой да е дошъл на власт без избори.  Аз не виждам какво г-н Божков е направил за тази държава?", попита Биков. 

"За 30 години аз не знам какво произведе той за тази държава, освен търкане на билетчета и казина, и една фалирала пътна фирма. Самочувствието, с което говори за свобода и правова държава ми се струва малко в повече. Разбира се, той е в правото си да се защитава и би било по-добре да дойде и да се защити пред съда, а не да стои в Дубай и да се включва по телефона когато иска той.

"Намалението на ДДС за ресторантьорите е подкрепа за този бизнес", каза още депутатът. "Ние предлагаме увеличение на минималния осигурителен доход и евентуално при следваща криза хората биха получили по-високо обезщетение за безработица", заяви Тома Биков. 

"По този начин държавата се опитва да стимулира пазара". Така Биков коментира идеята,която държавата лансира да се създаде държавна петролна компания. Той се надява това да е от полза на потребителите. 

"Със сигурност има много засегнати хора", отговори Биков на въпрос дали има фронт от олигарси срещу Борисов. Работа на държавата е да си пази гърба, каза той.

"Нека да минат изборите, ако съвпадат определени теми, всеки може да ги подкрепя, не е задължително да си в коалиция, за да се подкрепя една идея на определена партия". Така депутатът коментира думите на колегата си от ДПС Йордан Цонев, че има сходство между програмите на ГЕРБ и ДПС.

Той поясни, че е рано да се мисли за конфигурациите , това ще е на дневен ред според него след изборите за парламент 2022 година. Ген. Мутафчийски се справи брилянтно, е позицията на Тома Биков за работата на шефа на оперативния щаб.