След открития спор между фаворитите за президентския пост, двамата кандидати имаха право на финални думи и обръщение към българския народ. Те обясниха още веднъж за какво ще работят.
"Хората трябва да гласуват за мен, за да продължи България да е фактор на стабилност и сигурност, да продължим евроатлатническото развитие на държавата ни, за да имаме модерно образование, за единство и справедливост, за продължаване на реформата в съдебната система. Целият ми съзнателен живот е в подчинение на принципа за работа за народа", призна Цачева.
 
"България очаква промяна. Трябва да имаме самостоятелен и действащ глава, трябва да бъде лидер, да може да взима отговорни решения в трудна обстановка. Думите и делата ни са обезпечени с най-висока гаранция, защото в моята професия излизаме в небето и не знаем дали ще се върнем", пък заяви Радев. 

Двамата кандидати за президентския пост изпълниха обещанието си от началото на дебата. Припомняме, че те заявиха, че си подали ръка извън студиото, но сега решиха да го направят и в ефир.
 

Те се здрависаха, а генералът изключително кавалерски благодари на опонентката си и заяви, че се е получил един много добър дебат. Цачева от своя страна прие думите му с усмивка и двамата напуснаха студиото.