ГЕРБ ще се стреми към управление с максимум един коалиционен партньор. Това заяви пред „Фокус“ Цвета Караянчева, член на Контролната комисия на партията. Сред възможните партньори на ГЕРБ са реформаторите, патриотите и „Воля“ на Веселин Марешки.
Цвета Караянчева коментира и разцепването на дясното политическо пространство, определяйки го като лош сигнал към избирателите. 

„Все пак сме заявили, че ако не спечелим мнозинство, ще управляваме с партия от нашето семейство - на ЕНП. Ако такава партия липсва, ще ни бъде много трудно. Относно коалиционното управление ние управлявахме коалиционно и беше много сложно, защото когато разчиташ на партньор с малък брой народни представители и не ти достига да бъдеш мнозинство, тогава той може да си позволява всякакви волности, да извива ръце, да се прави на интересен. После е трудно да обясниш на избирателите си, тези, които са те пратили в Народното събрание, защо правиш едно или друго действие, но ние показахме, че не търсим власт на всяка цена“, коментира доскорошният депутат.

Здравеопазване, образование, социални политики, сигурност и доходи ще са водещите акценти в предизборната кампания на ГЕРБ, каза още Цвета Караянчева. Тя добави, че партията ще се стреми към реалистични политики в подкрепа на малкия и средния бизнес. "ГЕРБ не се притеснява от машинното гласуване, напротив – подкрепя го", подчерта Караянчева.