БСП се чувстват непълноценни, защото не успяха да яхнат вълната на Радев след победата му. Ако бях на тяхно място, щях да внеса много вотове досега. Винаги има какво да се измисли. Ако опозицията си върши добре работата, ще намери проблеми в доста сектори. Това заяви в ефира на "Здравей, България" финансовият министър Владислав Горанов.
"БСП вероятно са специалисти по темата с корупцията, затова и нея засягат. Зарков да говори за корупция - разбирам, но Нинова - това не е редно", каза Горанов.

"Тя е участвала в приватизацията, така се твърди. Участието й е даже срещу минимална сума. Не съм готов в момента да ви покажа доказателства, но ще ви покажа документи по-натам. Има конкретни такива за връзка на Нинова с приватизацията", каза министърът.

Според Горанов корупцията е тема, по която постоянно трябва да има дебат. "Във всеки един момент, в който се създаде съмнение за нещо нередно, то трябва да бъде изчистено. В момента в парламента може да видите хора с обвинения за купуване на гласове. Има брат на криминален спонсор на БСП. Ние винаги даваме обратния пример. Когато се появи съмнение за подобен тип поведение, ние се дистанцираме от него", каза той.

"Има одитен доклад още от времето на служебното правителство, в който не се вижда да има нещо незаконно. Всяка сянка на съмнение е неприемлива. Свещени крави в правителството няма, не може да закриляме подобни действия, ако ги има. Ние сме много чувствителни към такива неща. Гледах вчера разследването, имаме документи, които ще анализираме. Ако има притеснения и има нещо нередно, няма как да подкрепяме подобно поведение. Чули сме позицията на здравния министър. Той много затяга редиците и запушва много пробойни в системата, затова подозираме, че това може да е ответна реакция на хора, които не искат той да остане на поста си. Предполагам, че до две седмици ще имаме ясна позиция", каза Горанов.