Не се налага повишаване на мерките за сигурност след терористичния акт в  Страсбург. Това съобщи пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Ситуацията веднага е била обсъдена с директорите на службите в министерството. "Към този момент няма необходимост и данни за промяна на мерките за сигурност, в смисъл като ниво на готовност, за реакция в България. Естествено, разпоредих и вече се изпълняват засилени мерки за сигурност, тъй като знаете, наближават Коледните и Новогодишните празници, съответните директори на областни дирекции, директорът на Столична дирекция на вътрешните работи, директорите на главни дирекции ще предприемат действия за осигуряване на по-голямо полицейско присъствие, включително и от специализирани полицейски сили на местата, където се предполага събиране на много граждани, така че да гарантираме тяхната сигурност", коментира Младенов в Министерски съвет. 

От своя страна вицепремиерът Красимир Каракачанов осъди снощния атентат в Страсбург и обяви, че България трябва да предприеме превантивни законодателни мерки навреме.

"Неслучайно го казвам, тъй като в парламента ще се гледа закона за вероизповеданията, неща, които бяха взети като мерки в Европа, ние ги предлагаме като законодателни инициативи сега, а не, когато стане късно".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ